Nyolcvanegy képviselő-, öt polgármesterjelölt adta le a kopogtatócédulákat Egerben

Nyolcvanegy egyéni képviselőjelölt és öt polgármesterjelölt adta le az ajánlószelvényeket péntken 4 óráig. Mind az öt polgármesterjelöltet nyilvántartásba vették.

Úgy tűnik, Heves megyében három párt állít megyei listát, a listaállításhoz szükséges ajánlószelvényeket a Fidesz-KDNP, az MSZP és a Jobbik tudta összegyűjteni. A Fidesz listáját Horváth László vezeti, őt követi Szabó Zsolt és Tóth Csaba. Az MSZP listavezetője Sós Tamás, 2. helyen Szabó Gyula, 3.-on Korózs Lajos neve szerepel. A Jobbik-listán a sorrend: Dudás Róbert, Bolyki András, Szűcsné Major Ildikó.
Egerben 81 egyéni képviselőjelölt adta le a kopogtatócédulákat határidőig. A 12 egyéni választókerületben ennyien indulnak. Mindenhol lesz jelöltje a Fidesznek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesületnek . A Munkáspárt 2006-nak hat jelöltje indul, a Magyarok Szövetsége jelöltjei egyenként adták le az ajánlószelvényeket, nekik 11 jelöltjük lesz. Négyen indulnak Egerben függetlenként.
Hat párt, egyesület állíthat Egerben kompenzációs listát. A Fideszét Habis László és Saárossy Kinga, az MSZP-ét Nagy István és Pál György, a Jobbikét Bognár Ignác és Tóth István vezeti, az LMP listáján Csarnó Ákos és Juhász Mihály áll az élen. A Magyarok Szövetsége még nem hozta nyilvánosságra a kompenzációs listáját. Az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület hétfőn teszi közzé.
Öt polgármesterjelölt közül választhatunk október 3-án. Polgármesterjelöltként indul Habis László, a Fidesz-KDNP-ELE jelöltje, Mirkóczki Ádám, a Jobbik, Nagy Istvánt, az MSZP, Bányász Róbert az Együtt a Fejlődő Városunkért színeiben. Tarsoly József függetlenként indul a választáson. Mind az öt jelöltet nyilvántartásba vették.