Városunk az otthonunk

4,8 milliárd forintból tervezik a belváros rehabilitációját, amelyből 3,1 milliárdot kapott Eger uniós forrásból. Hogy a városlakók megismerhessék a terveket, és véleményt mondhassanak azokról, kiállításon mutatják be az elképzeléseket a Dobó téren, a Városháza mellett.

Az országos projekt keretében több városban valósulhat meg jelentős fejlesztés uniós pénzek és magántőke bevonásával. Ezek egyike Eger, ahol többek között a Dobó tér, a volt Centrum áruház és a mögötte lévő parkoló újulhat meg, ott parkolóházat építenének, a Valide Szultána fürdő is megújulhat. A Végvári vitézek lovas szobra a tervek szerint költözik a Dobó térről, annak új helyére több ötlet is van.
Habis László a felújítások kapcsán kiemelte: a fő cél az értékmentés és teremtés, a kiállítás népszerű formában, egyre gazdagodva kívánja bemutatni a belváros-rehabilitáció eredményeit. A polgármester hangsúlyozta: új közösségi terek létrehozására van szükség, ahol a családok, a fiatalok, a civil szervezetek találkozhatnak.
A beruházásokhoz tanácsokat adó cég képviselője tájékoztatása szerint az előkészítés és a kormányhivatalok elemzése után a jövő év első felében kezdődhetnek meg a munkálatok.
Az előzetes tervekhez kapcsolódva az önkormányzat várja az egriek ötleteit, véleményét.