Illegális lerakók felszámolása

Ismét pályázati támogatást élvez a Vedd Észre, Tedd Szóvá, Szólj Rá! Program. Október elejéig 14 illegális hulladéklerakót számol fel a város az Agria Polgárőr Egyesülettel és az Egri Polgárőrséggel együttműködve, a Városgondozás Eger Kft. támogatásával.

2008-ban 16 illegális hulladéklerakót számoltak föl pályázati támogatással, most október elejéig 14-et. Az újabb programra 2.5 millió forintot nyert az önkormányzat. A Donát-dűlőben egy illegális lerakóról már 170 tonna szemetet szállítottak el, a fele még ott maradt. A Galagonyás- és a Paphegy-dűlőben markolóval is dolgoztak; betonoszlopokat, építési törmeléket kellett a konténerekbe rakni.
A Vedd Észre, Tedd Szóvá, Szólj Rá! program célja, hogy feltárják és felszámolják az illegális lerakókat, figyelőszolgálatot hozzanak létre – elsősorban olyan lakosok bevonásával, akik külterületen élnek. A szemétszedési akcióban részt vesz az Agria Polgárőr Egyesület és az Egri Polgárőrség, a gépeket, konténereket a Városgondozás adja. Várják majd az önkénteseket is.