Eged-hegyi III. Sherpa Rally – előzetes

A szervezők az elmúlt évek időjárásából okulva idén két héttel előbbre hozták az Eged-hegyi Sherpa Rally teherhordó versenyt. Az útvonal a rajtnál változott, de a táv változatlan: a vállalkozó kedvűek 20, illetve 60 kilogrammos súllyal megrakodva mennek fel szombaton az Eged-hegyre.

Hozzátartozik egy város imázsához, hogy a vállalkozói kedvet a lehetőségekhez mérten támogatni kell. Így tett az önkormányzat az Eged-hegyi Sherpa Rally teherhordó versennyel kapcsolatban is – mondta a szombati esemény előtti sajtótájékoztatón Habis László polgármester. Szerencsére a különböző cégek is látnak fantáziát ebben a versenyben. Például a férfi győztes díjazása már meghaladja a 100 ezer forintot. A szervező, Járdán Zsolt hozzátette, okulva az elmúlt két év időjárásából, most két héttel előbbre hozták a nevezést.
Az előzetes nevezések alapján sokan a Dunántúlról érkeznek majd. A szombat 11 órás rajt új helyszínen, a Kis-Eged dűlőben kijelölt füves területen lesz, így a versenyzőknek nem kell a főúton átkelniük, viszont a 4 km-es táv sem csökken a módosított útvonalnak köszönhetően. A nők most is 20 kilogramm vizet, míg a férfiak – egy hordkeret segítségével – 60 kilogramm téglát cipelnek majd a hátukon. 8-tól 10-ig lesz a mérlegelés és helyszíni nevezés, 11 órától pedig a rajt.