Megkezdődött az évad

Az új évadban nagyobb hangsúlyt fektet a Gárdonyi Géza Színház a fiataloknak szóló előadásokra – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen. Csizmadia Tibor igazgató-főrendező szűkösnek nevezte a költségvetést, a stúdiószínházban idén csak egy bemutatót tartanak.

A nehéz anyagi helyzet nem befolyásolhatja a művészi színvonalat – hangsúlyozta az igazgató a társulati ülésen, bár a stúdiószínházban csak egy darabot állíthatnak színpadra. A szükséges fenntárási költségek hiányzó részét a bérletek eladásából próbálja pótolni a színház. Csizmadia Tibor az évadra vonatkozó terveket ismertetve kiemelte, több olyan előadás lesz, amely a fiatalok figyelmére számít.
A fenntartó önkormányzatok nevében Merczel József, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel 11 millió forintot most átutaltak a színháznak, de ebben az évadban szigorúbb költségvetésre van szükség.
A város nevében Homa János, a kulturális bizottság elnöke azt emelte ki, hogy fontosnak tartja az önálló társulat megmaradását Egerben, függetlenül attól, hogy mi történik a helyhatósági választáson.
Csizmadia Tibor megbízása az évad végén lejár, a direktori posztra szóló pályázatot csak a választás után írják ki.
A jelenlegi direktor akkor fogja eldönteni, hogy újból pályázik-e.