Tereptriatlon verseny az Ostorosi-tónál

Az idei egri országos nyílt tereptriatlon verseny egyben kvalifikáció volt a szeptemberi, magyarországi triatlon világbajnokságra. Ennek ellenére viszonylag kevesen álltak rajthoz az Ostorosi-tónál és környékén rendezett eseményen, mivel az egy nappal korábbi vihar miatt sokan otthon maradtak. A férfiaknál abszolútban Horváth Zsolt, míg a nőknél Dósa Eszter nyert.

Kellemes idő fogadta az Ostorosi-tó partján gyülekező versenyzőket. A viharnak – az égen – már nyoma sem volt, viszont a terepen már annál inkább, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy egy körrel csökkentik a kerékpáros távot, így két kör, 700 méter úszás, szintén két kör, körülbelül 14 kilométer kerékpározás és egy kör, 7 kilométer futás várt a résztvevőkre. Az idei verseny két sorozatnak is a része volt.
33 egyéni és 4 váltó indult az idei versenyen. A három versenyszám közül a második, a kerékpározás jelentősen átalakította az erőviszonyokat. Az élről defekt, tengelytörés miatt többen kiestek, így az úszás után vezető Cseke Csaba és Sipeczki Csaba is. A kerékpározás után az élen Horváth Zsolt, Tóth Viktor, Szász Viktor volt a sorrend, míg a nőknél az úszás után utolsó előtti Dósa Eszter – aki a felsőtárkányi hegyikerékpáros Bükk Maratont is megnyerte – feljött az első tízbe. A futás már nem változtatott az eredményeken. Abszolútban – és egyúttal a felnőtt 1-es kategóriában – a Bringabanda versenyzője, Horváth Zsolt lett az első 1 óra 47 perc 49 másodperces idővel, őt két perccel lemaradva követte Tóth Viktor, majd egy perc különbséggel Szász Viktor.
A legjobb Heves megyei, Kurucz János az egri Nagy SE versenyzője a juniorok versenyét nyerte 2 óra 18 másodperccel, egyéni abszolútban az ötödik helyen ért célba. A nőknél Dósa Eszter – főleg a remek terepbringás teljesítményének köszönhetően – magabiztosan győzött sőt, az egyéni összetett abszolútban a hetedik helyen ért célba.
A kategória győztesek között több Heves megyeit is találunk Kuruczon kívül: Gyöngyösről Jámbor Hajnal a junior, míg Csekő Éva a szenior kategóriát nyerte. A hatvani Dobi Gyula a szenior II. kategóriában lett első.