Rali teszt Vas Zoltánnal

Nyílt nappal egybekötött tesztelésre várta az autósport szerelmeseit Vas Zoltán. Az egri rali versenyző új autóval áll rajthoz a rali OB utolsó két futamán.

Vas Zoltán eddig lényegében kihagyta az idei rali szezont. Egerben még rajthoz állt de nem tudta befejezni a versenyt. A Bátor és Egerbakta közötti nyilvános teszten a szponzorokon, támogatókon kívül több érdeklődő is kipróbálhatta, milyen érzés a navigátor ülésben teljesíteni egy-egy szakaszt. Többek között Eger város polgármestere is beöltözött.
Dr. Kiss Elemér korábbi Mitsubishijét vásárolták meg, e mellett egy Renault Clioval a JRC-futamokban is rajthoz állnak. A Mitsubishivel a rali OB utolsó két futamán a Borsod és a Pécs ralin is rajthoz állnak.
Vasék a későbbiekben főleg külföldi versenyeken szeretnének rajthoz állni, ami elsősorban a támogatóktól függ. Ettől függetlenül a jövő évi hazai szezonnyitón remélhetőleg ismét látjuk őket.
Verseny körülmények között legközelebb augusztus 19-én és 20-án találkozhatunk az egri pilótával a Borsod ralin.

Update:
A Vas Zoltán – Géczy Tamás kettős az S/4 géposztályban a második, míg az S-csoportban a 4. helyen zárt a Prince Kazincbarcika Rally 2010 versenyen, a hazai rali bajnokság utolsó előtti verseny futamán.