Százmillió a maklári utakra

Százmillió forintból hat út, 16 ezer négyzetméter burkolat újult meg Makláron. Az átadó ünnepségen elhangzott: Heves megyében 250 millió forint állt rendelkezésre belterületi utak rendbetételére, Maklár 91,5 millió forint támogatást kapott.

Legutóbb 1998-ban volt nagyobb mértékű útfelújítás a településen – mondta Havasi László, Maklár polgármestere az ünnepségen. Most az önkormányzati kezelésű utak egynegyede újult meg, hat utca, ebből kettő előtte nem volt szilárd burkolatú. A beruházás százmillió forintba került, 91,5 millió forinttámogatást kapott a falu az uniótól és a magyar államtól. A polgármester bejelentette: ezzel a beruházással elérték, hogy nincs Makláron szilárd burkolat nélküli utca. Az elmúlt négy évben saját forrásból 20 milliót költöttek az utak állagmegóvására, padkázásra, felújításra. Pályázataiknál, beruházásaiknál a közösség érdekeit helyezik előtérbe – emelte ki a polgármester.
Nagy István, az Eger Vidék Kincsei Térségi Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a pályázattal kapcsolatban elmondta: negyedszerre sikerült nyerniük, ezért is adták a projektnek a „Tövises az út a csillagokig” nevet. Úgy látja: Maklár a legdinamikusabban fejlődő település a kistérségben.
Az útátadási ünnepség végén nyereményeket is kisorsoltak; az építő cégek és az önkormányzat jelképes jóvátételként ajánlotta fel az ajándékokat a makláriaknak az elszenvedett kényelmetlenségek miatt. Az utak birtokbavétele, a hordó gurítása után vendégül láttak minden résztvevőt egy babgulyásra és egy pohár sörre.