Integra Agria SE – értékeltek az úszók

A héten Egerben, a serdülő úszó országos bajnoksággal zárul az úszók bajnoki szezonja. Ezen a megmérettetésen nem vesz részt az egri Integra Agria SE, mivel ifjúsági, gyermek, illetve ennél fiatalabb versenyzőik vannak. Sajtótájékoztatón értékelték az elmúlt év munkáját.

A Magyar Úszó Szövetség döntésének értelmében idén a 9-10, 11-12 és a 13-14 évesek korábban külön értékelt bajnokságait összevonták, a legkisebbeknek, a 7-8 éveseknek pedig csak regionális versenyeket rendeztek. Az Integra Agria SE versenyzőinek zöme ezekben a korosztályokban érdekelt. Most nem volt bajnoki érmesük, de az idősebbek között induló fiatalok így is több döntős helyet tudnak felmutatni, mint tavaly.
A hétvégén a miskolci országos gyermek bajnokságon Holló Balázs 400 gyorson évjárata legjobbjaként mindössze 1 század másodperccel szorult le a dobogóról, majd 100 és 200 gyorson 6. és 7. helyezést ért el. Kripkó Ádám korosztályos ranglista második idejével lett 100 és 200 méter mellen 6. és 7. A 4×100-as vegyesváltó úgy lett negyedik, hogy közben csak 1 másodperc választotta el őket az ezüstéremtől. Ezeknek a fiúknak és a delfin seregszemlén jól teljesítő lányoknak a fejlődést a minél több munka jelentheti. Itt az egyedüli korlát a rendelkezésre álló pályák száma.
Mint elhangzott, gazdálkodásuk átlátható és ellenőrizhető. Idén kiemelt támogatást, összesen 7,5 millió forint kaptak pályahasználatra. Különböző pályázatokon több mint fél millió forintot nyertek. A hathetes nyári úszótáboruk teljes létszámmal, 150 fővel működött. Jelenleg a 6-11 évesek között több mint 60 versenyzőjük van.