Összefogás a magyarságért

Összefogás a magyarságért címmel koncertet szervez péntek estére a Magyarok Szövetsége. Nem titkolt céljuk – mondta Szűcs Lajos megyei elöljáró -, hogy gyűjtsenek a bösztörpusztai találkozó megrendezésére.

Augusztus 13-a és 15-e között tartják Bösztörpusztán a Magyarok Országos Gyűlését. Tavaly 250 ezer ember vett részt a találkozón, ez volt Magyarország legnagyobb nemzeti kulturális rendezvénye – mondta Szűcs Lajos a Magyarok Szövetsége Heves megyei elöljárója.
Egy éve jótékonysági koncertet rendeztek az országos gyűlés előtt, most is szerveznek koncertet; a népdalénekesek, néptáncosok, a Rejtező és a Kurul dobosok lépnek fel pénteken fél hattól az Eszterházy téren. A koncert nem jótékonysági, de gyűjtenek a a bösztörpusztai találkozó megrendezésére. A Kurul dobosok tavaly nyáron még csak a megyebokor sátorban lépett fel, idén övék a nagyszínpad szombaton.
A megyéből hatan tartanak előadást a pusztaegyetemen, és Heves megye vállalta magára, hogy hangosbemondós autóval végigjárják a megyeszékhelyeket. Az autós zarándoklat augusztus 6-án indul Egerből, 19 megye és Budapest zászlajával érkeznek meg Bösztörpusztára.