Nevükben nem lehetnek egriek

Nem járult hozzá a város, hogy Bányász Róberték egyesülete nevében viselje az Eger szót, így Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület néven dolgoznak tovább. Bányász Róbert elnök azt mondja: bár az egyesület neve új, de a feladatuk és a céljuk az, amit korábban megfogalmaztak.

Bár körülbelül 150 olyan szervezet van bejegyezve, amely nevében szerepel az Eger szó, az ő egyesületüknek mégis új nevet kellett választani – mondta Bányász Róbert elnök. Szerinte itt, az Együtt Egerért esetében a hatalom szólt közbe. Tíz percük volt eldönteni, hogy mi legyen az egyesületük új neve. Bányász azt mondja: nem gondolta, hogy ilyen befolyása van a városvezetésnek. A most már Együtt a Fejlődő Városunkért nevet viselő egyesület célkitűzései, feladatai változatlanok – hangsúlyozta Bányász.
Az egyesületnek egyébként ez már a harmadik neve lesz; az első, a Fejlődő Egerért Egyesület már be is volt jegyezve, ezután változtatták „Együtt Egerért”-re.
Az Eger név használatát egyébként egy 1992-es rendelet szabályozza. E szerint csak előzetes engedély alapján vehető fel a név, a kérelmet a polgármesterhez kell benyújtani.