Nyári tábor kapusoknak

Hétfőtől szombatig 22 gyerek vesz részt az Egri Kapus Akadémia nyári labdarúgó táborában A gyerekek mindennap két edzésen vesznek részt.

Magyarországon ilyen, kifejezetten kapusok oktatásával foglalkozó akadémia – a debreceni Téglási Gábor által vezetett kapusiskolán kívül – eddig nem létezett. Az Akadémia alapítója, az Egri Futball Club kapusa, Illyés Dániel.
– Az Egri Kapus Akadémia egy működő koncepcióra épül. Ez pedig az Egyesült Államokban található St.Louis Goalkeeping Academy, melynek vezetője
Brian Jones. A St.Louis-i akadémia az USA egyetlen egész éves prémium szintű kapusképzése, ahová az egész USA-ból, Kanadából és Dél-Amerikából is érkeznek fiatal és tehetséges kapusok, hogy képezzék magukat – nyilatkozta a TV Egernek Illyés Dániel, az Akadémia vezetője.
A foglalkozásokat Illyésen kívül a hevesi Éles Viktor és az egri Gömöri Ottó tartotta.
Az Akadémia által meghirdetett egyhetes nyári bentlakásos táborba 22-en jelentkeztek az ország minden tájáról, többek között Hevesről, Miskolcról, Selypről, Nyíregyházáról, Túrkevéről, Budapestről, valamint még a Dunántúlról, Esztergomból is. A jelentkezőket életkor szerint külön csoportokra osztották.
A gyerekeknek naponta két edzést tartottak délelőtt és délután. A táborban olyan vendég kapusedzők is foglalkoztak a jelentkezőkkel, mint például Brockhauser István a Honvédtól és Téglási Gábor a Nyíregyházától.