Lakossági fórum – nem akarnak parkolót

Nem szeretnének parkolót, mert attól tartanak, hogy idegenek, esetleg buszok parkolnának az Arany János utcában – hangzott el az utca felújításáról tartott fórumon. Volt, aki a Szvorényiéhoz hasonló teljes útrekonstrukciót szeretett volna, mások azt szorgalmazták: aszfaltozzanak, és javítsák ki a balesetveszélyes járdaszakaszokat.

Több variációt is felvetettek az Arany János utca lakói a fórumon. Az kiderült: nem szeretnék, ha a beruházást elodáznák, de azt sem, ha parkolókat alakítanának ki az utcában.
Császár Zoltán tanácsnok azt mondja: a lakók szeretnék megtartani az előkerteket, ragaszkodnak a fákhoz, és inkább a járdát javíttatnák ki.
Barna László, a városfejlesztési és üzemeltetési iroda szakembere szerint szó sem volt fizetőparkolókról, a parkolókat a lakóknak szánták. A terv az, hogy a most 7 méter széles utat 6 méteresre csökkentik, s térkővel burkolt parkolókat alakítanának ki mindkét oldalon. Az Arany János utcát több másikkal együtt újítanák fel, hogy mennyit szán a város erre az egy utcára, nincs konkretizálva. Barna László azt mondja: megnézik, hogy milyen a meglévő útpályaszerkezet teherbírása; ha jó, még idén elkezdik az aszfaltozást. Egyelőre ennyi készülne el.