34. Agria Sakkfesztivál

A 34. Agria Sakkfesztivál küzdelmein 4 nemzet 88 versenyzője indul. A 7 fordulós, svájci rendszerű, 165 ezer forint összdíjazású tornán 11 nemzetközi, illetve FIDE-mester is asztalhoz ül.

A keddtől vasárnapig tartó versenyen most is többségben vannak magyar indulók, de Romániából, Ukrajanából és Németországból is jött nevezés. A verseny helyszíne újra a Klapka úti Mlinkó István Módszertani Intézmény. A keddi megnyitón Habis László polgármester köszöntötte a vendégeket, majd az első forduló mérkőzései kezdődtek. Kedden két, míg a hátralevő napokon egy-egy fordulót rendeznek. A nagy nevek közül nincs itt Gara Tícia és az előzetesen nevező Flumbort András. Gledura Benjamin a gyermek úszó országos bajnokság miatt hagyja ki ezt a megmérettetést.
A 88 fős mezőny tagjai 7 fordulós, svájci rendszerű versenyen mérhetik össze tudásukat egymással. A zárás vasárnap fél kettőkor lesz. Az eredményeket a szervező az Egri Sakkélet honlapján folyamatosan közli. Az első hat részesül a pénzdíjban. A győztes 50 ezer forinttal lesz gazdagabb. Ezen kívül több különdíjat is kiosztanak a szervezők.