Vége a szalóki találkozónak

Befejeződött a 28. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, amely több évtizede magyar katolikus fiatalok százait vonzza a Kárpát-medence minden pontjáról. A találkozó idei központi témája a remény és az öröm volt.

„Örvendezzetek a reménységben!” mottóval július 14-től 18-ig rendezték meg idén az Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot. Az ötnapos programra több mint 800 fiatal érkezett többek között az anyaországból, Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból, sőt Brazíliából is. A találkozón a hagyományos istentiszteleteken, tanúságtételen, közös imákon túl papok és szerzetesek mellett „civil” előadók beszéltek a hit személyiségformáló erejéről. A találkozót keresztény zenei együttesek fellépése, kiscsoportos beszélgetések és műhelyfoglalkozások színesítették.
A lelkigyakorlat egyik legfontosabb lelki eseménye a szombat esti szentmise volt, amelyet dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be az ifjúságnak. A főpásztor először járt az egerszalóki ifjúsági fesztiválon, szentbeszédében arra buzdította a fiatalokat, hogy sose veszítsék el a reményt, kérjék ezt az isteni erőt mindennapi feladataik ellátásához.
Azok, akik nem tudtak eljönni a lelkigyakorlatra, a találkozó honlapján (www.szalokitalalkozok.hu) augusztustól megtalálják az elhangzott előadásokat és a rendezvényen készült képeket.
Az összejövetelt jövőre is megrendezik, 2011-ben a boldogság lesz a téma.