Sportcsarnok felújítás

Megújul a dr. Kemény Ferenc sportcsarnok lelátója. A korábbi padozat helyére műanyag ülőkék kerülnek. A beruházás közel 5 millió forintba kerül. A következő ütemben, előreláthatólag 2011-re, a világítást fogják korszerűsíteni.

Az azbeszt-mentesítés után a központi lelátó is megújul a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A színházi programsorozatban most két hét szünet következik, így ez alatt az idő alatt van lehetőség a lelátó teljes körű felújítására. A nézőtér felső részéről már eltávolították a régi padozatot, az alsó, mobil részt pedig megerősítették.
A régi padozat eltávolításakor nagyon sok régi értéktárgy, még pénzek – 10 fillérestől a 200 forintosig – is előkerültek, amiből egy kisebb kiállításra való gyűlt össze. Természetesen nem ebből fedezik a felújítás kiadásait, ami közel 5 millió forintra rúg. A munkálatokkal jövő hétre végeznek, így a központi lelátó az új műanyag ülőkéknek köszönhetően 850 fő befogadására lesz alkalmas. A következő ütemben – előreláthatólag 2011-re – a világítást fogják korszerűsíteni.