Kepes-ügy, az alapítvány szemszögéből

Hét képviselő rendkívüli testületi ülés összehívását indítványozta az Ifjúsági Házzal kapcsolatos korábbi döntés hatályon kívül helyezésére. A Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ létrehozását tervező Alapítvány a komplex kultúrakutatásért munkatársai aggályosnak tartják a kezdeményezést.

A több mint 15 éve működő Alapítvány a komplex kultúrakutatásért komoly szakmai munkát végez, s kiemelten foglalkozik Kepes György életművével – mondta el a szervezet képviselője.
A városi közgyűlés korábban egyértelműen támogatta az alapítvány pályázati szándékát, s a létesítmény 15 éves működtetésbe adását, mely révén megvalósulhat a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ. A turisztikai attrakciók létrehozását segítő pályázaton 500 milliós támogatást nyert az alapítvány az Ifjúsági Ház épületének felújítására, a központ kialakítására, s májusban a szerződéskötés is megtörtént.

A programban megjelennek más magyar származású, világhírű művészek, s társművészetek is helyet kapnának a házban az alapítvány birtokában lévő és a város tulajdonában lévő Kepes-hagyaték mellett.
Az érvényes közgyűlési döntés megváltoztatása beláthatatlan következményekkel járna az alapítvány képviselője szerint.

Az Ifjúsági Házzal kapcsolatos korábbi döntés hatályon kívül helyezésére hét képviselő rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte. A közgyűlést július 26-án tartják.