Árvízkárosultaknak segítenek

Két árvíz sújtotta településre szállított adományt a Fidesz egri szervezete. Hétfőn egy kamionnyi bútort vittek Boldvára, most ruhákat, háztartási eszközöket, játékokat Szendrőládra.

Június 22-étől tíz napon keresztül gyűjtött az egri Fidesz az árvízkárosultaknak. Nem volt könnyű kiválasztani, hogy melyik település lakóinak segítsenek az adományokkal. Az egri elnökség úgy döntött: valamelyik kistelepülést támogatják. Az is fontos szempont volt, hogy olyan falut válasszanak, amelyik eddig kevés adományt kapott. A Máltai Szeretetszolgálaton keresztül jutottak el Boldváig, oda hétfőn szállítottak egy kamionnyi bútort, nagyobb háztartási gépet. Az összegyűlt ruhákat, játékokat, konyhai, háztartási eszközöket Szendrőládra viszik. Mindkét helyen az önkormányzat osztja szét az adományokat.
A gyűjtésben, szervezésben sokat segítettek az egri vállalkozók, egyikük vállalta az adományok elszállítását is. A ruhaneműt a Polgári Szalonban gyűjtötték, a bútorok tárolásához nagyobb helyre volt szükségük, az EKVI és a Művészetek Háza felajánlotta a raktárát. A Fidesz egri elnöke, Misz Mihály megköszönte a segítséget a szervezőknek és az adományozóknak.