Rendkívüli közgyűlésen tárgyalnának az Ifjúsági Házról

Rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi hét képviselő – tájékoztatta a TV Egert Bányász Róbert tanácsnok, az Együtt Egerért Egyesület elnöke. A közgyűlésnek egyetlen napirendi pontja lesz, az Ifjúsági Ház ügye. Azt szeretnék elérni: a ház maradjon továbbra is a fiataloké.

Az Együtt Egerért Egyesület megalakulásakor hírt adtunk arról, hogy a szervezet minden törvényes eszközzel szeretné megakadályozni az Agora felépülését és azt, hogy az Ifjúsági Ház Kepes Központtá alakuljon át. Most hét képviselő rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi. Szeretnék elérni, hogy hatályon kívül helyezzék azt a tavalyi közgyűlési határozatot, amely értelmében az épület hasznosítását 15 évre az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért nonprofit szervezet kapja meg.
Az előterjesztésben az a javaslat szerepel, hogy a Kepes-hagyatékot a Kötélverő-házban helyezzék el, ezzel együtt állítsák meg az Ifjúsági Ház amortizációját. A rendkívüli közgyűlést Bányász mellett Deák Boldizsár, Bodnár Pál, Császár Zoltán fideszes, Nagy István, Jánosi Zoltán szocialista képviselők és dr. Gyulai Katalin, az Összefogás egy Jobb Egerért képviselője írta alá. A rendkívüli közgyűlést 15 napon belül össze kell hívni.