Megújulnak a jelzőlámpák is

A közlekedési csomópontok jelzőlámpáit is megújítják a Deák Ferenc úton. A Klapka utcánál már visszakapcsolták a lámpákat, a Háromfarkasnál csak a jövő héttől számíthatnak működő lámpákra a gyalogosok. A szakember azt mondja: a tervezett ütemben halad a munka.

A szolgáltatók nagyjából befejezték a közművek cseréjét a Deák Ferenc utcában. A Hadnagy utca és a Stadion utca közötti szakaszon burkolják a járdát, kialakították a kerékpárutat, csak az aszfalt hiányzik róla. Megújultak a forgalomirányító lámpák. A Hadnagy utcai csomópontban komolyabb átépítés lesz, egy új sávot alakítanak ki, így az ottani jelzőlámpákhoz egyelőre nem nyúltak.
Barna László, útügyi ügyintéző szerint körülbelül a tervezett ütemben haladnak. A jövő héten megkezdődhet a páros oldalon, a Grónay és a Hadnagy utca közötti szakaszon a járda és a parkoló bontása, folyamatban van a Grónay és a Hatvani kaputér között a járda bontása és a parkoló építése. A Deák Ferenc utca „faltól falig” rekonstrukciója 300 millió forintba kerül,ebből 200 millió a támogatás; augusztus végére fejezik be.