A folytatódik a kánikula

Szerdától piros jelzés van érvényben szinte az egész ország területén. A munkavédelmi felügyelők folyamatosan ellenőrzik a munkáltatókat, hogy betartják-e a pihenőidőre és az ivóvízre vonatkozó előírásokat. A szakemberek azt tanácsolják, hogy viseljünk szellős ruhát, a déli órákban tartózkodjunk árnyékos helyen és fogyasszunk sok folyadékot.

Mivel a napi átlaghőmérséklet eléri a 27 fokot az ország egész területére elrendelték a piros riasztást. A nagy meleg leginkább a krónikus és szívbetegek, az idősek, és a gyerekek szervezetét terheli meg, de a hőség nem kíméli azokat a munkásokat sem akik most éppen betonoznak.
Az ÁNTSZ folyamatosan tájékoztatja a kórházakat és a járóbeteg ellátó intézeteket, az ilyenkor szükséges intézkedésekről. A városi ivókutak minősége megfelelő, a szökőkutak vizét azonban tilos hűsítésre használni. A városgondozás munkatársai 3 gépkocsival, naponta közel 100 ezer liter vízzet locsolnak a város utcáira és a virágokra.
A hőség ellenére vannak akik szívesen sétálnak a parkban.
A kánikulában fontos a napi 3-, akár 4 liter víz fogyasztása, az ablakok árnyékolása és világos, szellős ruhák viselése.