Sum X Jam

Egerben, a fiatalok körében igen népszerűek az extrémsportok. Az elmúlt hétvégén a Városi Diáktanács szervezésében gördeszka, roller és BMX versenyt rendeztek.

A kétnapos esemény helyszíne, az EgriX Gördeszka és Extrémsport Centrum (Club és Skatepark) nem egy hasonló versenynek adott már otthont, viszont a Városi Diáktanács szervezésében ez volt az első. A Sum X Jam elnevezésű rendezvényen csak park versenyszámokat rendeztek, a szombatra kiírt dirt számok elmaradtak.
A deszkások, rolleresek és bmx-esek közül különösen az utóbbiak voltak sokan, 24-en, mivel ez a sport igen népszerű Egerben. A profi kategóriát az egri Csányi Barna nyerte Balogi Márk előtt. Az amatőrök között Orsó Ádám harmadik lett. A rolleresek versenyére 11-en neveztek. Itt csak amatőr kategóriát hirdettek, amelyben szintén az egriek voltak a legjobbak: első Csikai Bence, második Szabó Bendegúz. A gördeszkásoknál gyöngyösi elsőség született. A versenyek mellett különböző kísérő rendezvények, koncertek színesítették a programot, amelyre több mint kétszázan voltak kíváncsiak a két nap folyamán.