Könyvtári integrált rendszer

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár július 5-től új könyvtári integrált rendszerre tért át. Változik az online katalógus, év végére a helytörténeti gyűjtemény anyagai, cikkek, fotók, képeslapok is kereshetők lesznek az interneten keresztül.

Két nagy uniós projekt folyik jelenleg a Könyvtárban. Ennek keretében tértek át az új könyvtári integrált rendszerre A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 15 éve építi saját elektronikus katalógusát. Jelenleg 800 ezer rekord kereshető a rendszerben számítógép segítségével. Korábban nem szabványos adatokat használtak. Azért volt szükség ezek átalakítására, hogy a MOKKA-hoz, a Magyar Országos Közös KAtalógushoz tudjanak csatlakozni, ami interneten bárhonnan elérhető.
Az egész megyét átfogó rendszert építenek ki, mely során a városi, községi könyvtárak a megyei könyvtár szerverén dolgozhatnak és az itt feldolgozott anyagokat tudják felhasználni. A helytörténeti gyűjtemény anyagainak nagy része, a régi újságcikkek, fotók és képeslapok eddig csak helyben voltak kereshetők.
A tervek szerint később a TV Eger 1987 óta elkészült anyagai is kutathatók lesznek. Ezek feldolgozása később indul. Az új rendszerrel két hét múlva találkozhatnak először a könyvtárlátogatók.