Ostorosi fejlesztések

Uniós támogatással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával újult meg három utca és nyolc buszöböl Ostoroson. A beruházás meghaladta a 82 millió forintot.

A fejlesztések eddig zömében az Egerhez legközelebb eső újtelepi részen valósultak meg az évekkel ezelőtt elfogadott fejlesztési döntés értelmében. Most érkeztünk el oda, hogy az ótelepi rész lakói is részesei lehetnek a fejlődésnek – mondta az átadás előtti bevezető beszédében Kisari Zoltán, Ostoros polgármestere. A Településfejlesztés Ostoroson című nyertes pályázatnak köszönhetően – a korábbi közmű-beruházásokat követően – az ótelepi Honvéd, Arany János és Rákóczi utcák kaptak új burkolatot, járdát és a csapadékvíz elvezetési problémákat is sikerült megoldani.
A beruházás értéke meghaladja a 82 millió forintot, melyből 8 millió volt az önerő.
A tervezési szakasz még 2006-ban indult, a támogatási szerződést tavaly augusztusban írták alá. Az útfelújítással párhuzamosan, a településen áthaladó 2503-as számú közút mentén található nyolc buszmegállót is teljesen felújítottak. Új peronokat, buszöblöket alakítottak ki. A fejlesztések következő ütemében a szintén ótelepi Bethlen Gábor és Dobó utcák, valamint a Szépasszonyvölgy út egy része újulhat meg.