Tájfutó bajnokok

A tájfutók idei országos váltóbajnokságát Kiskunfélegyházán rendezték, ahol az Egri Testedző Club női felnőtt csapata megvédte bajnoki címét. A bajnokokat és edzőjüket Szeleczki János alpolgármester fogadta hivatalában.

A Simon Ágnes, Hrenkó Ivett, Jana Macinská összetételű váltó tavaly nagy hajrával, 40 másodperc előnnyel nyerte a felnőtt női váltóbajnokságot a nagy rivális szegediekkel szemben. A beszámolók szerint az Egri Testedző Club lányai idén a célba érkezés után kis túlzással unatkoztak, hiszen a második szegediek ezúttal 13 perc hátránnyal futottak be másodikként a célba. A címvédőket és edzőjüket, dr. Nagy Árpádot Szeleczki János köszöntötte hivatalában.
Simon kezdett, másodiknak váltotta Hrenkót. A befutó az egriek szlovák idegenlégiósa, Jana Macinksa volt, aki a főiskolai vb-re készül, ezért nem lehetett itt. Dr. Nagy Árpád az eredményekkel kapcsolatban elmondta, idén 15 éves az egyesület, a szisztematikus munkának köszönhetően minden évben több bajnoki címre esélyes versenyzőt állíthatnak rajthoz a férfi és a női mezőnyben is. Idén eddig 2 arany és 1 ezüst a mérlegük.
A főiskolai világbajnokságra négy magyar és egy szlovák válogatottat ad az Egri Testedző Club.