Versenyeznek a belvárosi kirakatok

Több mint negyven belvárosi üzlet, vendéglátóhely vállalta, hogy a bor évéhez illő dekorációval díszíti a kirakatát. A verseny eredményét a Bikavérünnepen hirdetik ki.

Hétfőtől versenyeznek egymással a belvárosi kirakatok. A Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület már nem első alkalommal hirdetett kirakatversenyt. Mivel 2010 a bor éve Egerben, a kirakatoknak is a bort kell népszerűsíteniük. A belvárosi kereskedők, vendéglátók ezzel a versennyel is szeretnének hozzájárulni a bor éve programjaihoz, s szeretnének minél több embert csábítani a belvárosba. – mondta Hajdú György, a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület elnöke.
Az öttagú szakmai zsűri hosszasan szemlélt minden kirakatot. A zsűri elnöke, Sándor Miklós szerint nagyon összetett, hogy mitől jó egy kirakat. Megnézik minden részletét, de az összképet, a hatását is.
A szakmai zsűri legjobbját a Bikavér Ünnepen, vasárnap hirdetik ki. A közönség szavazatát is várják. A szavazók között naponta bort, a szavazás lezárultakor pedig egy kétszemélyes wellnesshétvégét sorsolnak ki. Hogy melyik kirakat lett a közönségdíjas, július 20-án tudjuk meg.

A szavazatokat az egrikirakat@gmail.com címre vagy sms-ben a +36203393333-as telefonszámra várják