Reagálás Tarsoly József tegnapi sajtótájékoztatójára

A polgármesteri székre pályázó Tarsoly József hegybíró tegnap azt nyilatkozta a sajtónak, hogy levelet kapott az önkormányzattól, amelyből számára az derült ki, hogy a város nem tarja elég fontosnak a borkultúrát. Erre a kijelentésre válaszolva fogalmazott meg közleményt a város.

A közlemény szerint a borkultúra népszerűsítéséért sokat tesz az önkormányzat, 2010-ben, a bor évében 2,2 millió forintot különítettek el a költségvetésből több boros rendezvény megszervezésére, támogatják a Borút egyesületet, a szőlőtermelőket, jelentős diplomáciai munka folyik annak érdekében, hogy az egri borokat népszerűsítsék itthon és külföldön.
A Hegyközségnek írt levélben az önkormányzat nem azt jelezte, hogy nem feladatuk a borral kapcsolatos teendők ellátása, hanem, azt, hogy Eger Város Alapokmányában az nem kötelezően vállat feladat, arról számlát nem tud elfogadni.
A Gyertyás Borok Házának sorsa kapcsán a közlemény szerint éppen a hegybíró volt elutasító, ezért döntöttek úgy, hogy a Hegyközség költözhet oda.