Korrekcióra van szükség a kórház ügyében

Az egészségügyben hatékony közszolgálati intézményrendszernek kell felállnia, mely nem a haszonra törekszik – fogalmazott első hivatalos vidéki útján Dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Egészségügyi Államtitkára sajtótájékoztatóján Egerben.

Az egri kórház helyzetéről tájékozódott első hivatalos vidéki útján Dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Egészségügyi Államtitkára.
A politikus a kórházvédőkkel tartott találkozó után sajtótájékoztatón szólt tapasztalatairól. Úgy fogalmazott: meg kell vizsgálni a helyzetet, ami egy elvetélt privatizációs és kiszervezést követően alakult ki, melyet korrigálni kell. Dr. Szócska Miklós elmondta: hatékony közszolgálati intézményrendszernek kell felállnia, mely nem a haszonra törekszik.
A kórházvédők és a helyi vezetés munkájáról elismeréssel szólt a politikus, kiemelve: egy olyan szakmai erőt képvisel ez a közösség, amire komoly fejlesztéseket lehet építeni, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Eger a gyógyturizmusban milyen szerepet játszhat.
Hozzátette: a méltánytalanságot szenvedett dolgozók kárpótlásáról is szükséges határozni, a megfelelő tájékozódás után, a megfelelő jogi megoldással.
Újságírói kérdésre válaszolva Dr. Szócska Miklós elmondta: a kormánybiztos kinevezésének lehetőségét is meg kell fontolni, hiszen az országban több helyen küzdenek hasonló problémákkal az egészségügyi intézmények.
A politikus hangsúlyozta: alapos vizsgálat szükséges, részletekre kiterjedően, annak érdekében, hogy a megfelelő intézkedések történjenek, ez a nyáron meg fog történni. A munkát nehezíti, hogy évtizedeken át jól működő szakmai közösségeket vertek szét, ezek helyreállítása nehéz feladat.