Rövidhullámon – Heves megyei rádióamatőrök versenyeztek

Spanyol szervezésű nemzetközi rövidhullámú rádióforgalmazási versenyen vettek részt a városi rádiós klub tagjai. Tavaly a Heves megyei csapat nyerte ezt a versenyt.

A verseny 24 órás, a cél az, hogy minél több rádióamatőrrel felvegyék a kapcsolatot ez alatt az idő alatt, a világ minél több országából. Érdekesség, hogy a rádióamatőröknek a Föld 338 országból áll. A Legányi úti versenyállomás megyei, nem csak az egriek versenyezhetnek itt. Az egri rádiós klub valamikor az ötvenes években alakult. Most 35 körül van a taglétszámuk. Amikor katasztrófa van, mindig lehet rájuk számítani, így volt ez szeptember 11-én, és különféle természeti csapások idején is – mondta Istványi Attila elnök.
Bár sok nehézséggel küzdenek az egri rádióamatőrök, úgy tűnik, rendeződik a sorsuk, s maradhatnak a versenyállomáson. A területet valamikor két szakszervezet kapta meg, most a város megvásárolja a telket, s a lövészegylet és a rádiós klub továbbra is használhatja. Sokáig pereskedtek a rádióamatőrök, most azt mondják: elérték a céljukat, hódolhatnak tovább a hobbijuknak, s viszik Eger jó hírét a világban. A spanyol szervezésű verseny a King of Spain nevet viseli. Köztudott, hogy János Károly maga is rádióamatőr, ugyanúgy, min akár Marlon Brando, a jordán király vagy Radzsiv Gandhi volt.