Civilek éjszakája

A Magyar Autóklub először csatlakozott a civilek éjszakája rendezvényhez. Ingyenes szolgáltatásokat nyújtottak, veterán járműveket állítottak ki, s azt is tesztelhették például a résztvevők: mennyire jártasak a KRESZ-ben, milyen ittasan vezetni.

A Magyar Autóklub is civil szervezet – hangsúlyozta a régióvezető -, így fontosnak tartották, hogy csatlakozzanak a civilek éjszakája mozgalomhoz. Országszerte 18 helyen szerveztek programot, az egyik helyszín az egri műszaki állomás volt.
A civilek éjszakáján kínált ingyenes szolgáltatásokat nem csak a klubtagok vehették igénybe. Ingyen végeztek többek között közlekedésbiztonsági vizsgálatot, fékhatás-mérést, futómű- és motordiagnosztikát. A baleset-megelőzési bizottság a KRESZ-tudást mérte föl, és még azok is kaptak baleset-megelőző láthatósági eszközöket, akik esetleg hibásan töltötték ki a tesztet. A résztvevők kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüvegeket, a motoros szimulátort.
A civilek éjszakáján mini veteránjármű kiállítást is rendezett az autóklub. Kiemelt figyelmet fordítottak a szervezők a legtöbb balesetet okozó tényezőkre, így például az ittas vezetésre, a gyorshajtásra, a biztonsági berendezésekre.