Asztalitenisz versenyek: Heves – Borsod 5-4; I. HMATSZ-Eger Kupa és Pro Sanitas Kupa

A Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség erre a hétre két nagy versenyt szervezett. Hétfőn egy régi hagyományt felelevenítve megyék közötti válogatott mérkőzést rendeztek a borsodiak bevonásával, míg szombatra másodosztályú nyílt nemzetközi felnőtt, illetve újonc verseny hirdettek. Utóbbira 175 nevezés érkezett.

Az ötvenes-hatvanas években mindennapos versenynek számított a megyék közötti válogatottak összecsapása. Ezt a hagyományt elevenítette fel a Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség. A Heves megyei válogatott első ellenfele a Borsod megyei válogatott volt. Az egri mérkőzésen a megyei ranglista legjobb NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságban szereplő három játékosa szerepelt. Csak egyéni mérkőzéseket játszottak. A papírformának megfelelően a két NB II-es játékos, az egri Salamon István és a miskolci Bodnár János utolsó mérkőzése döntötte el az összecsapást. Salamon 3-2-re nyert, így a Heves megyeiek 5-4-re győztek. Salamon három, míg a gyöngyöspatai Csupek Andrej és a Konszenzusban szereplő Penderik Gábor egy-egy mérkőzést nyert.
Szombaton a megyei szövetség, Eger, valamint a Tranzit Tüzép SC és a HMÖ SE összefogásával másodosztályú nyílt nemzetközi felnőtt (I. HMATSZ-Eger Kupa), illetve újonc (Pro Sanitas Kupa) versenyt hirdettek a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokba, amelyre 175 nevezés érkezett.
Az áprilisi Magyarország-Románia női válogatott meccsel ellentétben – amikor csak két asztal volt a küzdőtéren – most a szervezők 20 asztalt szeretnének felállítani. A hazai versenyzők mellett Romániából és Szlovákiából is érkeztek nevezések. 9 órától kezdenek az újoncok, 10 órától pedig felnőttek, akik között Extraligás és NB I-es játékosok nem szerepelhetnek.

Megyei válogatottak találkozója
Eger, dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok. 2010. június 21. Vezette: Petővári Attila
Heves megye – Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-4

Heves megye: Salamon István (Tranzit Tüzép SC Eger – NB II, megyei ranglista 1. hely), Csupek Andrej (Gyöngyöspata KSK – NB III, megyei ranglista 3. hely), Penderik Gábor (Konszenzus – megyei csb, megyei ranglista 4. hely)
BAZ megye: Bodnár József (Borsod Volán SE II – NB II), Gadóczi Gábor (Ózd Városi SE – NB III), Simonyi Gábor (Borsod Volán SE III – megyei csb)

Győztek: Salamon István 3, Csupek Andrej 1, Penderik Gábor 1, ill. Bodnár József 2, Gadóczi Gábor 2, Simonyi Gábor 0

Eredmények:
Csupek – Bodnár 1-3 (5, -11, -6, -7)
Salamon – Simonyi 3-0 (7, 6, 7)
Penderik – Gadóczi 0-3 (-8, -9, -5)
Csupek – Simonyi 3-1 (8, -5, 7, 7)
Penderik – Bodnár 0-3 (-11, -9, -8)
Salamon – Gadóczi 3-1 (7, -6, 6, 10)
Penderik – Simonyi 3-0 (7, 6, 8)
Csupek – Gadóczi 0-3 (-9, -8, -11)
Salamon – Bodnár 3-2 (-7, 5, -8, 6, 5)