17. Rexroth Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna – 1 egri ezüst és 2 bronz

Hatvanhat csapat fogadta el az egri szervezők meghívását az idei, sorrendben 17. nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornára. A négy nap egri mérlege egy ezüst és két bronzérem. A Recsk nyerte a 97-es korosztály döntőjét.

A vasárnapi döntőkre és bronzmeccsekre öt egri csapat maradt talpon, csak a 2001-es születésűeknél nem sikerült bejutni a legjobbak közé. A szervező Egri Focisuli a legkisebbeknél, a 2002-es születésűeknél elveszítette a bronzmeccset, így Csuhay Szabolcs csapata a negyedik helyen végzett. Az 1999-es születésűeknél is bronzmeccset játszott az EFE, ezúttal az Ungvár ellenében. Az első félidőben az egri Kacsó Attila szerezte meg a vezetést. Fordulás után addig próbálkoztak az ungváriak, míg Kristán Pál egyszer sikeresen lefordult Fodorról. Lövése másodjára beperdült Nótás kapujába – 1-1. A mindent eldöntő gólt Rácz Bence lőtte, távolról. Ebben a korosztályban az Egri Focisuli lett a bronzérmes, az Ikarus a második, a kecskeméti Hírös Ép az első.
Az Egri FC is két csapattal volt érdekelt a vasárnapi helyosztókon. A legnagyobbak, a 97-esek 11-esekkel kaptak ki a bronzmeccsen a Csepeltől. A 2000-es születésűek viszont egészen a döntőig meneteltek, ahol azzal a Szegeddel találkoztak, akiktől a csoportmeccsen 6-0-ra kikaptak. Kiss Attila együttese lényegében a korosztály egri válogatottja volt, hiszen a három egri utánpótlásnevelő egyesület legjobbjaiból állt. A döntő Csongrádi Benjamin távoli ívelésének köszönhetően szegedi előnnyel indult. Ezt gyorsan kiegyenlítették a hazaiak, akik közül a hátvéd Tóth Krisztián a szegedi találathoz megtévesztésig hasonló gólt lőtt. Nem sokkal később, szép egyéni akció végén Pulai Mátyás már a hazaiakat juttatta előnyhöz. A félidő előtt nem sokkal Gémes Máté szögletet benézte az egri védelem, így 2-2-vel fordultak a csapatok. A második játékrész már inkább a szegediekről szólt. A csapatkapitány Oláh Levente előbb büntetőből megszerezte a vezetést, pedig Baka Marci még bele is ért a labdába. Utána a védőink hátul adogattak, elvesztettük a labdát, Kovács Patrik pedig belőtte 4-2 a Szegednek. Az utolsó gól a menteni igyekvő Tóth Krisztián lábáról pattant be az egri kapuba, öngól – 5-2-re nyert a Szeged. Ettől függetlenül a 2000-es korosztály ezüstérme az idei legjobb egri eredmény a 17. Rexroth kupán. A Plútó 98-as csapata még egy bronzérmet szerzett Egernek. Egy Heves megyei elsőség is született. A 97-eseknél a Recsk lett az első.

1997-es korosztály:
1. Recsk-Heves, 2. Borsod Volán SE, 3. Csepel Hungary Club 94 SE B, 4. Egri FC.
gólkirály: Dudás Donát (Borsod Volán SE); legjobb kapus: Farkas József (Csepel „B”); legjobb mezőnyjátékos: Forgács Péter (Recsk).

1998-as korosztály:
1. Tabáni Spartacus SKE, 2. Ikarus BSE, 3. Plútó SE Eger, 4. Ferihegyi Sportakadémia Vecsés.
gólkirály: Székely Marcell (Tabáni Spartacus); legjobb kapus: Papp Martin (Plútó SE Eger); legjobb mezőnyjátékos: Nehéz Krisztián (Ikarus BSE).

1999-es korosztály:
1. SC Hírös-Ép Kecskemét, 2. Ikarus BSE, 3. Egri Focisuli SE, 4. Ungvári Focisuli.
gólkirály: Oroszi Dániel (SC-Hírös-Ép); legjobb kapus: Nótás Gábor (Egri Focisuli); legjobb mezőnyjátékos: Török Sámuel (Ikarus BSE).

2000-es korosztály:
1. Rendőr TE-Szeged, 2. Egri FC, 3. SC Hírös-Ép Kecskemét, 4. Baráti Bőrlabda FC.
gólkirály: Tanund Alexander (Baráti Bőrlabda FC); legjobb kapus: Takács János (RTE-Szeged); legjobb mezőnyjátékos: Tóth Krisztián (Egri FC).

2001-es korosztály:
1. Csep-Gól FC, 2. Szada SE, 3. Aranyszarvas SE Tápiószentmárton, 4. Kazincbarcikai SC.
gólkirály: Laczkó Gergő (Tápiószentmárton); legjobb kapus: Nyirati András (Szada); legjobb mezőnyjátékos: Kovács Máté (Csep-Gól).

2002-es korosztály:
1. Pomáz Városi ICO SE, 2. Aranyszarvas SE Tápiószentmárton, 3. Relax Rimaszombat, 4. Egri Focisuli SE.
gólkirály: Fekete Dominik (Pomáz); legjobb kapus: Nagy Domokos (Tápiószentmárton); legjobb mezőnyjátékos: Csintalan Krisztina (Rimaszombat).