Kőleves program – Felnémeti Közösségi Nap

A helyi társadalom, közösség fejlesztése volt a célja az első Felnémeti Közösségi Napnak. Helyi művészek, kézművesek, civil szervezetek mutatkoztak be.

Tizenhat civil szervezet működik Felnémeten, a nap szervezői azon fáradoznak, hogy valamilyen módon egyesítsék ezeket. Magyarországon három helyen folyik közösségi alapítvány létrehozása, egyik Egerben, a másik Felnémeten. Rázsi Botond, a rendezvénynek helyet adó Pásztorvölgyi Gimnázium igazgatója a megnyitón elmondta: jelenleg az igényeket mérik fel, azt, hogy mire van szüksége Felnémetnek.
Gál Sándor, a Közösségi Alapítvány programvezetője szerint ez a nap arra jó, hogy kapcsolatokat alakítsanak, feltárják a problémákat, várták az ötleteket is.
Habis László polgármester úgy véli: Egerben a civil szféra erős. A felnémetiek összetartozási szándékát mutatja az is, hogy működik a Felnémeti Civil Kerekasztal. A városrész sokat fejlődött, tartalommal az itt dolgozók töltik meg az intézményeket – mondta a polgármester.
Az első közösségi napon bemutatkoztak a felnémeti civil szervezetek, kézművesek, képzőművészek. Voltak sportversenyek, délután a színpadon is felnémetiek léptek fel.