Visszaköltöztek, de még várják a segítséget

Visszaköltözött az Árnyékszalába az a család, amelynek az árvíz miatt el kellett hagynia az otthonát május végén. A város 60 ezer forint segélyt adott nekik, segítenek a felajánlott bútorok elszállításában is. Farkasék további segítséget, bútorokat várnak, és szeretnék, ha a város valamilyen módon rendezné a patakmedret, hogy ne kelljen újabb árvíztől tartaniuk.

Tizenkét felnőtt és egy csecsemő költözött ki május 29-én az árvíz miatt az Árnyékszala egyik házából. Átmeneti szálláson laktak, amelyet hétfőig kellett volna elhagyniuk, végül kedden költöztek vissza az otthonukba a Gárdonyi-házból..
Saját tulajdonú házban éltek, a házuk nem rongálódott meg, lakható, így lakást nem tudtak adni a családnak – mondta dr. Palotai Zsuzsanna, az Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Iroda vezetője. Az irodavezető azt mondja: 150 ezer forintba került a három család teljes ellátása, naponta kétszer kaptak meleg ételt. A város vállalta, hogy a magánszemélyek által felajánlott bútorokat, hűtőszekrényt ingyen elszállítják Farkasékhoz. Kollégái felmérték az árvíz után a lakások állapotát, egy helyen kell a támfalat megerősíteni, egy ház lakhatatlan, de ez nem Farkaséké.
Farkasék visszaköltöztek, de már csak a szűk család, öten. Bár megjegyezték, hogy a volt 3-as iskola épülete is üresen áll, oda is mehettek volna átmenetileg, amíg nem lakható a házuk. Hatvanezer forint segélyt kaptak. Leverték a vakolatot, mert elázott, befalazták az egyik ajtót, tisztítószereket vásároltak. Farkas Győzőné azt mondja, erre volt elég a segély.
Farkasék most kölcsönkért ágyon alszanak, a gyerekek a szomszédban, nincs szekrényük, a ruhák a falon lógnak.A patak két oldalról veszélyezteti a házat, most volt itt harmadszor árvíz. Az arra járó Suhaj Bertalanné, a kisebbségi önkormányzat képviselője szerint már többször javasolták az önkormányzatnak, hogy fedjék le szakaszosan a patakot, a munkát ők végeznék, csak anyagot és szakembert kértek.
Az árvízkárosult Farkasék még mindig várják a segítséget, ahogy a feleség fogalmazott: az önkormányzattól, mert máshonnan nem tudnak segítséget kérni, esetleg a Jóistentől.