82. úszó ifjúsági OB

Eger idén három korosztály úszó országos bajnokságainak ad otthont. A sort az ifjúságiak kezdik. A csütörtöktől vasárnapig tartó versenyen az Eger Városi Úszó Klub 9, míg az Integra Agria SE 4 versenyzőt indít.

A Magyar Úszó Szövetség szervezésében minden évben négy korosztályos országos bajnokságot rendeznek. Idén a gyermekek Miskolcon, míg a serdülők, az ifjúságiak és a felnőttek versenyét Egerben, a Bitskey uszodában rendezik. Az országos szövetség megbízásából a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetség szervezi az egri versenyeket. A sort június 17-től 20-ig az ifjúságiak nyitják. 40 hazai egyesület több mint 200 versenyzője jelentkezett a sorrendben 82. ifjúsági OB-re. Egerből mindkét úszó egyesület, az Eger Városi Úszó Klub és az Integra Agria SE színeiben is rajthoz állnak gyerekek, annak ellenére, hogy a városban jelenleg kevés az ifjúsági korú versenyző. Az első nap legjobb hazai eredményét az Integra Agria SE-től Sztankovjánszky Anita érte el, aki 200 pillangón 5. lett. Az Eger Városi Úszó Klubtól Péceli Tamás 100 méter pillangón a 4. legjobb idővel került be a pénteki döntőbe. A klub Jakab Damján – Gyulay Dániel – Nagy Ádám –Péceli Tamás összeállítású 4×100-as gyorsváltója pedig a hetedik helyen zárt a döntőben. Pénteken több egri döntős is lesz. A versenynapok 9 órától előfutamokkal kezdődnek, amit 16 órától követnek a középdöntők és a döntők.

Integra Agria SE (4): Sztankovjánszky Anita /ifi/, Papp Dóra /ifi/, Gledura Benjamin /gyermek/, Szedmák Enikő /delfin/

Eger Városi Úszó Klub (9): Péceli Tamás /ifi/, Gyulay Dániel /ifi/, Jakab Damján /ifi/, Csorba Gyöngyvér /ifi/, Nagy Ádám /serdülő/, Gáspár Noémi /serdülő/, Nagy Ágota /serdülő/, Kincses Lilla /gyermek/, Vincepap Réka /gyermek/

Következő versenyek:
112. felnőtt OB: július 7-10.
54. serdülő OB: július 29. – augusztus 1.