Strand az árvíz helyett

Borsod megyei árvíz sújtotta településeken élő gyerekek táborozástatását vállalta Bükkszék. A nyáron háromszáz diák tölthet el egy-egy hetet az önkormányzat és az azt támogató vállalkozók segítségének köszönhetően a Heves megyei községben, ahol egri rendőrök, tűzoltók és a büntetés-végrehajtási intézet dolgozói is rendeztek programot.

Az első turnusban nyolcvanegy borsodi gyerek érkezett Bükkszékre az önkormányzat meghívására, akik a strand mellett a siroki és az egri várat is meglátogatják. Az összefogásban a megyei önkormányzat is részt vett, a nyaralást több helyi vállalkozó támogatta önköltségén, például az étkeztetés megoldásával.
A gyerekek Aszalóról, Halmajról, Kázsmárkról, Nagykinizsről és Szikszóról érkeztek. Közülük többen vannak, akiknek otthonát súlyosan megviselte az ár.
A gyerekek rendőr- és tűzoltóautóba, rabomobilba ülhettek, bekapcsolhatták a szirénákat, még a bilincset is szórakoztatónak találták, nem beszélve, hogy a tűzoltófecskendőt is kipróbálhatták.
A börtön támogatását jelzi, hogy a fogvatartottak fejenként néhány száz forintjukat és saját konzervieket ajánlották föl az árvízkárosultaknak.