Aranyos lányok

A női csapatsportok közül az elmúlt szezonban floorballban és kézilabdában szereztek aranyérmet a város egyesületei. Őket köszöntötték a városháza dísztermében.

Büszkék vagyunk a két női csapat sikerére. Az Eszterházy-Mecman Eger ISE floorball csapata országos bajnokságot nyert, míg a Főiskola kézilabdás lányai (EKFSC-GMR) végig vezetve a harmadik vonalnak számító NB II-t nyerték meg – mondta köszöntőjében Szeleczki János, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere. Az ünnepélyes pohárköszöntőt követően ajándékcsomagot vehettek át a csapatok játékosai és szakvezetői.
A város erejéhez és lehetőségeihez mérten támogatja a két együttest. A kézilabdás lányok ezzel a sikerrel a magasabb osztályban való szereplés lehetőségét is megszerezték, most már csak az anyagiakon múlik, hogy Hegedűs Tibor együttese melyik osztályban indul. A nevezést június 30-ig kell eljuttatni a Szövetséghez.
A 17 év átlagéletkorú, Leitner Tamás által vezetett floorball csapat a tavalyi ötödik hely után idén ért fel a csúcsra. Nekik ez a bajnoki cím egyben azt is jelenti, hogy augusztus végén Európa kupa-selejtezőben szerepelnek grúz, szlovák, lengyel és osztrák csapatok ellen. A mérkőzések helyszíne Érd lesz.