Dél-Afrika a plázában

Fotókiállítás nyílt a plázában Dél-Afrikáról, az ország látnivalóiról. A kiállítást a köztársaság nagykövetasszony nyitotta meg.

Június 11-e óta mindenki Dél-Afrikára figyel; a közös szurkolás mellett egy fotókiállítást is kínál a látogatóknak az egri bevásárlóközpont. Dél-Afrika azonban nem csak a foci miatt frekventált, többet jelent mint tíz stadion – Afrika egyik legfejlettebb országa, és ezer szállal kötődik Magyarországhoz – mondta az Agria Park igazgatója, Szőke István. Mindkettőnknek fontos a bor és a turizmus. A Dél-afrikai Köztársaságot bemutató kiállítást a pláza kezdeményezte, a nagykövetség azonnal az elképzelés mellé állt.
A nagykövetasszony szerint a VB nem csak a fociról és a gólokról szól, a sporteseményen keresztül az egész világ megismerheti hazája kultúráját. Sokat készültek arra, hogy ismét kitárulkozzanak a világ előtt, megmutassák magukat. A nagykövetasszony azt mondja: legendás a vendégszeretetük.
Szeleczki János alpolgármester úgy látja: a fotók is az ország sokszínűségét ábrázolják. Megköszönte Dél-Afrikának, hogy elhozták ide ezt a kiállítást.