Antal Dóra: első válogatottság és gól

A ZF-Eger 17 éves vízilabdázója, Antal Dóra a britek elleni hazai világliga mérkőzésen szerepelt először a felnőtt női válogatottban. A torna mind a négy mérkőzésén játszott és egy gólt lőtt. A férfi vízilabda OB I/B-ben az utolsó előtti fordulóban mindkét egri csapat győzött.

A női vízilabda világliga kontinentális selejtezőit játszották az elmúlt a héten a csapatok. A magyarok az oroszokkal, olaszokkal, németekkel és a britekkel azonos csoportban szerepelnek. Az első selejtezőkörnek Budapest, a Szőnyi út adott otthont. Petrovics Mátyás szövetségi kapitány az egri Antal Dórát is nevezte ezekre a mérkőzésekre, aki mind a négy meccsen játszott. Dóri először a britek ellen volt felnőtt válogatott, akiknek egy gólt lőtt büntetőből. A magyar válogatott a második helyen végzett. A visszavágó mérkőzések Olaszországban, Messinában lesznek ezen a héten. Itt a tervek szerint az egriek másik játékosa, Czigány Dóra kaphat szerepet.
A férfi vízilabda OB I/B-ben az utolsó előtti forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. Mindkét egri együttes győzelemmel zárta a hétvégét. A főiskolások Szegeden nyertek három góllal, míg a Vízmű a második félidőben nyújtott eredményes támadójátéknak és Farkas jó védéseinek köszönhetően öt góllal verte a Hódmezővásárhelyt. Az utolsó fordulóban a Főiskola a KSI vendége lesz, míg a Vízmű a közvetlenül előttük álló Kaposvárt fogadja a Bárány uszodában.

Szegedi VPS – EKF-EgerFood-Imola 5-8
Egri Vízmű – HVSC 12-7

Antal Dóra a női világliga csapatban
Magyarország – Nagy-Britannia 25-4 – játék és 1 gól
Magyarország – Németország 9-6 – játék és 0 gól
Magyarország – Olaszország 13-9 – játék és 0 gól
Magyarország – Oroszország 12-13 – játék és 0 gól