Agria Nyári Játékok

A Líceum felújítása miatt nélkülözni kényszerül a megszokott játszóhelyét az Agria Nyári Játékok. A közönség a várban, a sportcsarnokban, az Érsek udvarban és a Zenepavilonban láthatja a produkciókat, főként zenés előadásokat, június 19-től.

Charley nénje, Hyppolit, a lakáj, Zrínyi – 1566, Bástyasétány 77 és persze a megszokott Egri Csillagok, többek között ezeket az előadásokat láthatja a közönség az Agria Nyári Játékokon.
A harmincöt éves program tavaly elnyerte a szabadtéri színház címet, így lehetőség nyílik az ilyen jellegű pályázati részvételre.
A szegedi és a gyulai nyári színházi sorozatok után az egri a harmadik legnagyobb múltú az országban.
Ennek ellenére jóval kevesebb támogatást kapott az Agria Nyári Játékok, mint egyéb hasonló rendezvények, a Nemzeti Kulturális Alap és az Oktatási és Kulturális Minisztérium összesen 3 millió forintot adott a tavalyi 8 millió forint helyett.
Az egri önkormányzat 12 millióval járult hozzá a két hónapos sorozat megrendezéséhez.
A támogatási nehézségek és az új helyszínek ellenére a szervezők, Blaskó Balázs és Kelemen Csaba idén is sokszínű programot ígérnek a közönségnek.
Szeleczki János alpolgármester és Társy József irodavezető egyaránt arról beszélt a program kapcsán, hogy a város fontosnak tartja a nyári játékokat, annak turisztikai vonzereje van, a későbbiekben nemzetközivé is válhat.