Tenisz csb: első egri győzelem

Az Érsekkert Tenisz Klub Egyesület csapata első győzelmét szerezte az Országos Csapatbajnokság III. osztályában. A hétvégén a korábbi esős időjárás miatt félbeszakadt OSC elleni mérkőzést nyerték 14-7-re.

Az Egri Korona Borház-Érsekkert Tenisz Klub Egyesület hosszú idő után indított ismét csapatot a magyar bajnokságban. A Szövetség a harmadosztály E-csoportjába osztotta be őket, ahol 3 fővárosi, valamint egy-egy gyöngyösi, nyergesújfalui, péceli és balassagyarmati együttessel kell felvenni a küzdelmet. A bajnokság első köre a május 29-én félbeszakadt és a hétvégén pótolt Érsekkert – OSC-TF mérkőzéssel zárult. A több általános iskolás, valamint néhány rutinos versenyzővel felálló hazaiak 4-4-ról folytatták a találkozót. Az egyesekben a fiatal Rácz József, valamint Barta Gábor két szettben, míg Kovács Zoltán háromban nyert, Fürjes ellenfele sérülés miatt feladta. A párosokra sajnos már nem álltak ki a vendégek, így az új pontszámítási rendszer szerint 14-7-re nyerték idei első mérkőzésüket az egriek.
A bajnokság első fele ezzel a mérkőzéssel zárult, folytatás szeptemberben. Addig egyéni versenyek következnek. A fiúk legközelebb a szentesi vidékbajnokságon lépnek pályára. Szombaton és vasárnap az Egri Városi Sportiskola együtt a Érsekkert Tenisz Klubbal amatőr városi bajnokságot hirdetett meg, amelyre bárki jelentkezhet. Júliusban pedig egy hónapig ingyenes teniszoktatás lesz az Érsekkertben, elsősorban 5 és 12 év közötti jelentkezőknek.

Tenisz CSB III. osztály, E-csoport, 5. fordulóból pótolt mérkőzés
Eger, Érsekkert. 2010. május 29. és június 13.
Egri Korona Borház-Érsekkert TK – OSC-TF 14-7
ÉTK: 1. pálya – Tóth József, 2. ifj. Rácz József, 3. Despotov Dániel, 4. Kovács Zoltán, 5. Fürjes Nándor, 6. Barta Gábor – egyéniben; 1. Farkas Richárd-Tóth József, 2. Nagy Máté-ifj. Rácz József, 3. Pócsik Bence-Kovács Zoltán – párosok

Az egriek eddigi mérkőzései:
1. Gyöngy TSE (Gyöngyös) – Egri Korona Borház-Érsekkert TK 14-7
2. T-Logic SC (Budapest) – Egri Korona Borház-Érsekkert TK 12-9
3. Acélpartner Röpte SKE (Pécel) – Egri Korona Borház-Érsekkert TK 21-0
4. Egri Korona Borház-Érsekkert TK – Bp. Építők TK 7-14
6. Balassagyarmat TE – Egri Korona Borház-Érsekkert TK 14-7
7. Zoltek Nyergesújfalu SE – Egri Korona Borház-Érsekkert TK 21-0
5. Egri Korona Borház-Érsekkert TK – OSC-TF (Budapest) 14-7

Következő találkozó:
2010. szeptember 4.
Egri Korona Borház-Érsekkert TK – Gyöngy TSE (Gyöngyös)

Az új pontszámítási rendszer szerint a párosban elért győzelem 3, míg az egyesben megnyert mérkőzések 2 pontot érnek