Borkóstoló és koncert a völgyben

14 arany és hét ezüst, valamint kilenc különdíjat ítéltek oda a Szépasszonyvölgyi borversenyre benevezett 51 bor közül. A megmérettetést négy éve szervezik, a borok minősége, a zsűri értékelése alapján kiváló. Az eredményhirdetés után a völgybe látogató turistáknak kóstolót tartottak a versenyborokból.

A Szépasszonyvölgyben negyedik alkalommal szervezték meg a borversenyt. 51 bort kóstolt a szakmai zsűri két bizottsága és a társadalmi zsűri. A nevezett borok közül 15 fehér, 6 rozé, 25 vörös és 5 különlegesség. A zsűri a 100 pontos minősítés szerint bírált, 83 pont felett adtak érmet: 14 arany és hét ezüstérmet ítéltek oda. A zsűri kiválónak értékelte a borokat, a minőségi változáshoz hozzájárult a Szépasszonyvölgyben működő minősítési rendszer, amely egyedülálló belső szabályzat, szigorú szempontrendszer. A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete négy éve dolgozik a völgyért.
A díjátadó ünnepségen első koncertjét adta az Agria Swing Band együttes, a turistáknak kóstolót tartottak a versenyborokból a Szépasszonyvölgyben.