Árvíz után

Hétfőig el kell hagynia annak a 13 embernek a Gárdonyi-háznál kapott átmeneti szállását, akiket május végén az árvíz miatt kiköltöztettek a házukból. Ők igazán szerencsés megoldásnak azt tartanák, ha bérlakásba költözhetnének, a 60 ezer forintos segélyből nem tudják rendbe tenni, bebútorozni a házukat. Az önkormányzat lakhatónak találta a házukat.

A bútorok, a háztartási gépek használhatatlanok, a falon lehet látni a víz nyomát. Május végén, az árvíz miatt kényszerült elhagyni a házat három család, 13 ember. Azóta átmeneti szálláson élnek a Gárdonyi-háznál. Azt mondják: eddig az önkormányzat lehetséges megoldásként felajánlotta nekik, hogy költözzenek bérlakásba, amit ők szívesen fizetnének is, ráadásul félnek visszamenni a házba, amelyet az elmúlt 10 évben már háromszor sújtott árvíz. Most közölték velük, hogy hétfőig el kell hagyni az átmeneti szállást, 60 ezer forint segélyt kapnak, ebből kell lakhatóvá tenni a házat, pótolni a tönkrement bútorokat.
Dr. Palotai Zsuzsanna, az Egészségügyi, Szociális és Családvédelmi Iroda vezetője megerősítette: hétfőig valóban ki kell költözni a 13 embernek az átmeneti szállásról. Tegnap az építési hatóság mérnökei lakhatónak minősítették Farkasék házát, nem életveszélyes, így vissza kell költözniük. Egy házat találtak az önkormányzat szakemberei kritikus állapotúnak, és egy elázott támfallal van probléma a Szalában.