Vízilabda öregfiúk mérkőzés: Egri Veterán VE – PSV Stuttgart 7-9

A régi Egri Dózsa és a német PSV Stuttgart öregfiúk vízilabda csapatai között 1986-ban kezdődött az a kapcsolat, ami a mai napig tart. Évente kétszer, májusban és szeptemberben egy-egy mérkőzést játszanak Egerben, illetve Stuttgartban. Legutóbb stuttgarti győzelem született a Bárány uszodában.

A stuttgartiakat a Városházán is fogadta Habis László polgármester. A német csapattal még 1986-ban vették fel a kapcsolatot a Dózsás öregfiúk, akik Hollandiából útban hazafelé megmérkőztek a PSV-vel. Később jött a visszavágó, a következő évben ismét, ami végül egy hosszú sorozattá nőtte ki magát. Tietze Nándor időközben megalakította az Egri Veterán Vízilabda Egyesületet, akik tovább viszik a hagyományt.
Az idei első mérkőzésen, a Bárány uszodában az egriekkel is megerősített németek nyertek 9-7-re. Dr. Sike József az első félidőben a németeknek, míg a másodikban az egrieknek lőtte a gólokat.
– Igaz, hogy a csapat neve PSV Stuttgart, amelyben a P-betű a rendőrség rövidítését takarja, de ez nem jelenti azt, hogy csak rendőrök lehetnek klubtagok. Én már 60 éve ehhez a klubhoz tartozom, egyúttal az úszó- és vízilabda szakosztály vezetője is vagyok – mondta a németeknél Manfred Heinold, aki a 23. mérkőzését játszotta az egriek ellen.
A stuttgarti csapat különlegessége volt a Gross-család, akik közül idén már öten szerepeltek a mérkőzésen. A fiatal Jan-Michel három gólt szerzett. Ebből is látszik, hogy a nem egészen öreg játékosok is szerepet kaptak ezen a délutánon, így egri oldalon például a Mihály-testvérek. Legközelebb szeptemberben, Stuttgartban találkozik egymással a két csapat és ha lesz konkrét időpont a németek jelezték, szívesen részt vennének a ZF-Eger 100 éves jubileumi ünnepségén is.

Eger, Bárány uszoda, 30 néző. 2010. június 5. V.: Sándor Péter
Egri Veterán Vízilabda Egyesület – PSV Stuttgart 7-9 (0-3, 0-4, 3-1, 4-1)
A 48. barátságos mérkőzés az Eger és a Stuttgart öregfiúk között
Egri VVE: Bátori – Jelencsik, Hips 2, Koczka J., Vecseri 1, Lipovics, Szöllősi Á. Cserék: Ludányi B., Bíró J., Mihály M. 2, Mihály K., Mihály P., Brinza I., dr. Sike 2. Edző: Tietze Nándor.
PSV: Szőke T. – Knoll, Heinold, Reh 1, Ziegler 3 , Martin Gross, J. Gross. Cserék: J-M. Gross 3, Mathias Gross, N. Gross. dr. Sike 2, Veréb Sz. Edző: Robert Ziegler
Gól emberelőnyből: 8/2, ill. 1/1