Tehetségfejlesztő program

Négy uniós pályázaton is sikerrel szerepelt az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája. A többek között tehetségfejlesztő programot indít az iskola, illetve 336 új laptopot vásárolhat az intézmény.

A program a tehetséges tanulók sajátos igényeire, egyéni érdeklődésükre odafigyelve működik majd. Ennek érdekében tíz szakterületen hoznak létre munkacsoportokat, a pedagógusok pedig tehetséggondozással kapcsolatos továbbképzésen vesznek részt.
A laptop programban 41 millió forint értékben vásárolhat az iskola számítógépeket, így a diákok 34%-a tanulhat saját gépén.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján szó esett továbbá az Unokáink is használhassák – energiaforrások fenntartható igénybevétele című természettudományos szakkiállításról, amelyet június 10. és 12. között rendeznek a Leánykai úti C-épületben. A rendezvény arra ad lehetőséget, hogy nagyközönség megismerhesse a megújuló energiákhoz kapcsolódó legfrisebb technológiákat, az azokat képviselő cégeket.
A főiskola kulturális téren is sikert ért el, a Szuszogó Színház a Magyar Művek Szemléje – Országos Minősítő Fesztiválon ezüst minősítést kapott.