Egri sportsikerek: asztalitenisz és vízilabda

A hétvégén befejezték idei bajnoki szereplésüket a férfi NB II-es asztaliteniszezők, akik a negyedik helyet szerezték meg a Keleti-csoportban. A férfi vízilabda OB I/B-ben még két forduló van hátra. A Főiskola 22-5-re verte a fővárosi Tipo-t.

A férfi asztalitenisz NB II-ben érdekelt egri csapat az utolsó fordulóban a Debrecent fogadta. Mindkét csapat számára a negyedik hely volt a tét. Egri oldalon az új igazolás, a BVSC-nevelés Aranyosi Levente is bemutatkozott. A Salamon, Aranyosi, Cseh, Nagy összetételű hazaiak a mérkőzés elején megszenvedtek a debreceniekkel. 4-3 után sikerült bebiztosítani a győzelmet és ezzel a 4. helyet. Aranyosi mind a négy egyéni mérkőzését megnyerte. Salamon és Nagy háromszor, míg Cseh kétszer győzött. A párosok közül a Nagy Ádám-Salamon István duó tett még hozzá egy pontot a 13-5-re megnyert mérkőzéshez.
A férfi vízilabda OB I/B-ben még tart a bajnokság. Ezen a hétvégén csak a felsőházi Főiskola játszott mérkőzést. Kovács Gergőék hazai pályán, felsőházban ritkán látható különbséggel, 22-5-re verték az előttük álló fővárosi TIPO-t. Ez egyben az idei gólcsúcsot is jelentette a főiskolának. Két fordulóval a bajnokság vége előtt jelenleg hatodik az EKF-EgerFood-Imola. A hétvégén az utolsó Szeged lesz az ellenfél, idegenben. Az alsóházban érdekelt Vízmű most nem játszott. Ők a hétvégén a hódmezővásárhelyieket fogadják.

Férfi asztalitenisz NB II., Keleti-csoport, 18. forduló
Eger, dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok, 40 néző. 2010. június 6.
Tranzit Tüzép SC Eger – Debreceni ASE 13-5
TTSC Eger: Aranyosi Levente, Salamon István, Nagy Ádám, Cseh Zoltán. Edző: Salamon István
DASE: Török Nándor, Tamási István, Berecki Zsolt, Raics Tamás. Edző: Lakatos Csaba
Győztek: Aranyosi 4, Salamon 3, Nagy Á. 3, Cseh Z. 2, Nagy-Salamon páros, ill. Raics 2, Tamási 1, Berecki 1, Raics-Berecki páros

Férfi vízilabda OB I/B, A-csoport, 12. forduló
Eger, Bárány uszoda, 50 néző. 2010. június 5. V.: Fekete B. dr., Horváth Csaba
EKF-EgerFood-Imola – TIPO VSC 22-5 (8-1, 4-2, 4-1, 6-1)
EKF: Veres – Molnár A. 4, Kovács Cs. T. 4, Cseh T. 1, Jakab 3, Farkas 1, Kovács G. 3. Cserék: Mikuska (kapus), Boróczki, Horváth Z. 3, Wolf 1, Pálkovács, Petik 2. Edzők: Tóth Péter, Herman István.
TIPO: Gáti – Mód, Jex 1, dr. Vörös 1 (1/1), Jó Kovács, Bús, dr. Keszthelyi (1/0). Cserék: Báthori K. 1, Nemeskéri, Molnár Á. 1, Lovász, Tankó-Ádám 1. Edző: Csombor Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 5/0.
Ötméteresből: 0, ill. 2/1.
Kipontozódott: Boróczki (29. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Molnár Á. (26. p.)

Következik:
Szeged, Sportuszoda. 2010. június 12. 16:00
Szegedi VPS (9.) – EKF-EgerFood-Imola (6.)