Hun-magyar hagyományok

Alkotmányozó nemzetgyűlésen szeretnék visszaállítani a történelmi alkotmányt, ennek alapja pedig a Szent Korona-tan – mondta dr. Pócs Alfréd a Hun Fokos Szövetség elnöke a hun-magyar hagyományőrző napon. A Szent Korona-tan megismertetése mellett a nap másik célja a hagyományok bemutatása volt, hiszen ahogy elhangzott: az ősök tisztelete nélkül nincs jövő.

A 2005-ben alakult Hun Fokos Szövetség működését, erkölcsiségét a Szent Korona-tan határozza meg – mondta a hagyományőrző nap megnyitóján dr. Pócs Alfréd, az egyesület elnöke. Hisznek abban, hogy ennek visszaállítása okozhat változást, ha nem térünk vissza a Szent Korona-tanhoz, továbbra is vezekelni fogunk.
A tan megismertetése fontos, s úgy látják, aktualitása is van: államtitkár lett az a Tóth Zoltán József, aki a történelmi alkotmány, a Szent Korona-tan legnagyobb ismerője, feladata, hogy segítséget nyújtson bizonyos alkotmányozási változások előkészítésében.  A történelmi alkotmány tapasztalati alkotmány, őseink Hérodotosz szerint nem törvényekben, hanem a szívükben hordozták az igazságot.  Pócs Alfréd szerint Magyarországnak küldetése van, ezt kellene megismerni, s eszerint élni. Szeretnék, ha alkotmányozó nemzetgyűlés állítaná vissza a történelmi alkotmányt; a nemzetgyűlést nem a parlamentnek, hanem a népnek kell létrehoznia.
A hun-magyar hagyományőrző  napon koncertek, beszámolók, előadások hangzottak el. A szervezők azt vallják: az ősök tisztelete nélkül nincs jövő.