Hitelesek védelmében

Módosító javaslatokat dolgozott ki az egri hitelesek védelmében a pénzügyi bizottság elnöke. Nagy István szeretné, ha a város a válság idején segítené az eladósodott polgárokat. Ezért azt javasolja, hogy az önkormányzat vásárolja meg a hitelesek ingatlanait, amelyeket az emberek bérelhetnek, vagy anyagi helyzetük rendeződése után vissza is vásárolhatnak.

Egy éve készül a Fidesz a kormányzásra, mégsem tett semmit annak érdekében, hogy javítsa az ország és a hitelesek anyagi helyzetét – mondta Nagy István szocialista képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke. Hozzátette: az embereknek nem ígéretek, hanem konkrét tervek, javaslatok kellenek. A képviselő fogadóórái alkalmával több olyan családdal is találkozott, akik meglévő hitelük és a válság okozta havi többletkiadások miatt kritikus helyzetbe kerültek. A hitelesek védelme érdekében konkrét javaslatokat fogalmazott meg az önkormányzat számára.
„Azt szeretnénk, ha a hitelesek védelmében Eger konkrét lépeseket tenne, megvásárolná a krízishelyzetbe kerület állampolgároktól az ingatlanokat, azokat ezek az emberek visszabérelhetnék, majd amikor rendeződik az anyagi helyzetük esetleg vissza is tudják vásárolni.” – mondta Nagy István.
A tervezet megvalósításához három önkormányzati rendelet módosítására van szükség, amelyek a város vagyonáról és a bérbeadásokról szólnak. Ezek konkrét, szöveges változatát már előkészítették, a jövő hét elején pedig be is nyújtják az önkormányzathoz.