59. Bornemissza-kupa ökölvívó emlékverseny

Az 59. Bornemissza Gergely ökölvívó utánpótlás emlékverseny egri mérlege egy arany, két ezüst és négy bronzérem. Az összesített csapatversenyt a Kaposvár nyerte. Az egriek legjobbja a serdülő korosztályú Kis Patrik lett, aki megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit.

A tavalyi 123 helyett 164 sportoló lépett szorítóba és az egyesületek létszáma is meghaladta a negyvenet. Heves megyét a Gyöngyösi Sportiskola és az Egri Városi Sportiskola versenyzői képviselték. Az egri szakosztályvezető – egyébként nemzetközi minősítésű bíró – Dorkó Péter ezúttal a kötelek mellől, Vitányi Antallal közösen irányította az egriek munkáját, akik az elmúlt évek legjobb eredményét produkálták. Mind a hét versenyző érmes helyezést ért el. Az egyetlen aranyérmünket a serdülő +72 kg-ban versenyző Kis Patrik szerezte, nem akármilyen körülmények között.
A két korosztály, a serdülők és a juniorok döntői között az Egri Városi Sportiskola két igazán fiatal versenyzője Román Attila és Szöllősi Áron tartott bemutatót a közönségnek. Hárommenetes meccsük természetesen döntetlennel ért véget. A serdülők pontversenyében a Kaposvár bizonyult a legjobbnak a Vasas, valamint az Egri Városi Sportiskola és a KSI előtt. Az egyesületek közötti összesített pontversenyt is a Kaposvár fiataljai nyerték. A legeredményesebb egri versenyző címet a serdülő +72 kg-os mezőnyben győztes Kis Patrik érdemelte ki.

Egri VSI eredmények
Serdülők:
+72 kg: 1. Kis Patrik
46 kg: 2. Könnyű Richárd
3. Balogh Csaba és Pandur Bence (B-csoportban)
44,5 kg: 2. Szabó Ádám
40 kg: 3. Bécsi Gyula
Juniorok
63 kg: 3. Holló Attila