Támogatói szerződés

Nyolc nyertes pályázat révén közel 700 millió forint támogatáshoz jut az Észak-magyarországi régió, amit szociális intézmények és bölcsődék fejlesztésére, felújítására, illetve létrehozására fordítanak a pályázók. Az erről szóló támogatási szerződéseket Egerben, a projekt során megújuló Lajosvárosi Gondozási Központban írták alá.

Mint elhangzott, az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében kiírt pályázatoknak köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében közel 700 millió forint értékben jelentős beruházások valósulhatnak meg. Egerben, Mezőkövesden és Bátonyterenyén bővítik a meglevő bölcsődéket, míg Tokajban új épül. Pálházán, Rimócon, Cereden és Szilaspagonyban fogyatékos otthon, illetve idősek otthona bővítésre nyertek támogatást.
Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, a város esetében nem kettő, hanem három projektről van szó, amelyből egyet magánberuházás segítségével valósítanak meg. Az északi városrészben a gyermekek egészségügyi alapellátását új helyre költöztetik
A Lajosvárosban, ahol egyre több fiatal, gyermekes család lakik bővülhet a bölcsőde. Az értelmi fogyatékos otthon és a bölcsődei beruházás együttes értéke 150 millió forint, amelyből önerőként 15 milliót biztosít a város.